Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suomen hallituksen ja valtamedian käsitys Ukrainan demokratiasta

Maanantai 26.8.2024 klo 12.11


Suomen hallitus ja valtamedia kuvaavat Ukrainan demokratian kehtona. Ne eivät kuitenkaan pysty perustelemaan käsitystään.

Viime viikolla Ukrainan eduskunta, Rada, päätti kieltää Ukrainan ortodoksisen kirkon. Kirkko on perustettu 1000v sitten ja sillä on 20 miljoonaa jäsentä. Päätöksessä edellytetään kirkon jäsenten siirtymistä vuonna 2018 (natsien ja CIAn avulla) perustettuun uuteen kirkkokuntaan, jonka nimi on ortodoksinen kirkko Ukrainassa.

Ennen eduskunnan päätöstä Ukrainan ortodoksisen kirkon johtoa on vainottu, pahoinpidelty ja sen omaisuutta on konfiskoitu, eli varastettu. Jokainen joka on käynyt Kiovassa ei ole voinut olla ihailematta Ukrainan ortodoksisen kirkon kauniita luostareita ja kirkkoja, joita nyt uhkaa siis konfiskointi ja käyttökielto.

                                                          ***

Tätä ennen Suomen hallituksen ja valtamedian ihailema "demokraattinen Ukraina" on kieltänyt oppositopuolueet heti USA:n johtaman ja rahoittaman väkivaltaisen Maidanin vallankaappauksen jälkeen v. 2014.

Vallankaappauseduskunta, josta ei toivotut puolueet oli putsattu pois, kielsi myös venäjänkielen Ukrainassa, kielen, jota kaikki osaavat ja joka on useilla alueilla kansalaisten äidinkieli. Kiellon jälkeen kaikki venäjänkieliset julkaisut - sanomalehdet ja TV-asemat lakkautettiin. Venäjänkielen käyttö julkisella paikalla tuli kielletyksi. Sitä sai puhua vain kotioloissa.

Valtamedia on unohtanut natsien suorittamat hirmuteot Oikea sektori-armeijan johtamassa sisällissodassa Donbassin alueen demokratiaa kannattaneita alueita vastaan. Se on myös unohtanut Odessan 2.5.2014 ammattiyhdistysten talon murhapolton, jossa natsijoukot polttivat elävältä yli 40 demokratiaa kannattanutta mielenosoittajaaa, jotka olivat paenneet rakennukseen, johon heidät suljettiin eikä päästetty ulos palavasta talosta. Ulkopuolella natsi-joukot tanssivat ja lauloivat "torakat palaa, torakat palaa".Ketään ei ole tuomittu tuhopoltosta.

                                                            ***

Yhdysvallat valitsi vallankaappauksen jälkeisen hallituksen. Maasta karkoitetun presidentti Janukovichin jälkeen presidentiksi tullut Poroshenko palveli Yhdysvaltojen ja CIA:n tavoitteita täysin.

Koulukirjat kirjoitettiin uudelleen. Niiden tehtävänä oli palauttaa natsismin ihailu ja palauttaa natsi-johtaja Stepan Bandera "maan isän "rooliin.

Natsismia kunnioitetaan Stepan Banderan syntymäpäivänä joka tammikuussa soihtukulkuein. Lapset laulavat päiväkodeissa hänen kunniaansa. Katujen nimet vaihdettiin kirjailijoiden, taiteilijoiden tai toisen maailmansodan sankareiden sijaan kunnioittamaan natsisankareita. Myös koulujen historiankirjat kirjoitettiin uudelleen.

                                                            ***

Ukrainan natsismi on saanut tukijansa Suomessa erityisesti yritysmaailmasta  kokoomusjohtoisten kaupunkien johtoportaista sekä kirkon taholta. Ukrainan liput liehuvat Etelä-rannan rakennusten huipulla sekä Helsingin kaupungintalon lipputangoissa. Helsingin rautatieaseman tornin huipulla on pysyvä Ukraina-liputus.

Evankelisluterilaisen kirkon rooli on mielenkiintoinen. Helsingin tuomiokirkon portaat ja senaatintori ovat olleet usean Ukraina-mielenosoituksen pitopaikkana. Sen sijaan Palestiina-mielenosoitus ei saanut tuomikirkolta  myötämieltä  - kirkko kielsi sähkön äänentoistolaitteista, joten mielenosoitusta ei voitu järjestää.

Suomen evankelisluterilainen kirkko ei ole nähdäkseni tuominnut Ukrainan 1000 vuotta vanhan kirkkokunnan kieltämistä, pappien vainoa tai kirkkojen sulkemista. Sen sijaan se juhlisti näyttävästi Ukrainan itsenäisyyspäivää.

                                                          ***

Ukrainan Donbassin ja palestiinalaisten kansanmurhaa johtava, aseistava ja rahoittava Yhdysvallat on Suomen uusi isäntä. Ukrainan natsi-pataljoonat Azov etunenässä saavat aseistusta ja rahoitusta Yhdysvalloista. EU-maat, Suomi mukaanluettuna ovat omaksuneet Ukrainan natsismin ja Israelin suorittaman palestiinalaisten kansanmurhan omana asianaan ja osallistuvat niin Ukrainan kuin Israelin aseistamiseen antaen myös poliittisen tukensa näiden maiden hankkeille.

Niin kauan kuin Suomi on alisteinen Yhdysvaltojen ja kansainvälisen aseteollisuuden    vallankäytölle, ei ole odotettavissa, että Suomi palaisi hahmottamaan demokratian ja ihmisoikeudet ensisijaisiksi päämäärikseen.

Avainsanat: uskonnon vapaus, parlamentaarinen oppositio, äidinkieli, mielipiteen vapaus, natsismi, terroriteot


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini