Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suomen Yleisradio ja Zelensky

Keskiviikko 24.7.2024 klo 15.06 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yleisradio (Naton hybridikeskus) pitää päivittäin esillä Zelensky- nimistä henkilöä, jolla ei ole mitään virka-asemaa Ukrainassa. Hän on entinen presidentti.

Yle esittelee edelleen hänet ikäänkuin virallisena henkilönä hänen matkoillaan ja erilaisissa neuvotteluissa.

Tämä ei ole tärkeintä.

Tärkeintä on se, että Yle esittelee häntä jatkuvasti uutislähetysten plimputuksissa. Jokaisen uutislähetyksen selkouutisten, saamenkielisten uutisten, Novostin, viittomakielisten uutisten ja varsinaisten uutisten välillä Yle esittää plimputuksen keralla herra Zelenskyn kuvan normalisoiden hänet myös lasten silmissä. Aivan normaalina kuten porot.

Toisaalla tulee lähiaikoina luettavaksi laaja artikkeli, jossa kuvataan Zelenskyn ja hänen ulkominiseriönsä, ulkoministeri Kuleban rakentamat yhteydet Italian mafiaan - jokaiseen tärkeimmistä eli Camoraan, Ndrangetaan ja Corona unitaan.

Artikkelin perusteella tullaan tietämään tarkasti Zelenskyn rooli NATO:lta saatujen aseiden kaupassa Italian rikollisjärjestöille. Eikä pelkästään asekaupassa vaan myöa lapsikaupassa ja elinkaupassa.

Zelenskyn yhdyshenkilönä toimii Napolin konsulaatin pääkonsuli. Zelenskylle tulevat rahat maksetaan käteisellä.

Directorate for Investigation into the Italian mafia mukaan Ukraina on elvyttänyt Italian mafian.

Foundation Fight against Repression järjestö on pystynyt nimeämään ne ukrainalaiset ja italialaiset virkamiehet, jotka pystyivät salaamaan rikolliset, jotka soluttautuivat pakolaisten joukossa Italiaan.

                                                      ***

Vaikka Zelensky on USA:n suojatti ja Yle Naton hybridikekuksen kumppani, suomalaisten on vähitellen saatava tietää kuka on rehellinen ja kuka gangsteri. Suomalaisten, varsinkin lasten aivopesun on loputtava.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yle markkinoi Zelenskyä-myös lapsille, Zelenskyn jatkuva esilläpitäminen, yhteydet Italian mafiaan, asekauppaan ja lapsi- ja elinkauppaan

J.D.Vance - Trumpin varapresidenttiehdokas

Keskiviikko 17.7.2024 klo 16.30 - Pirkko Turpeinen-Saari

 Heti kun kuulin J.D.Vancen valinnasta Trumpin varapresidenttiehdokkaaksi, päätin ottaa selvää mitä mieltä olen hänestä.

Valokuvista päätellen hän on avoin ajatteleva henkilö

Luettuani hänen kirjoittaneen omaelämäkerrallisen bestseller-romaanin Hillbilly Elegy, josta on tehty Netflixissä nähtävissä oleva elokuva, päätin katsoa elokuvan. Osoittautui, että olimme nähneet 2020 tehdyn elokuvan jo aikaisemmin mutta nyt sitä katsoi uusin silmin.

J.D. Vance on elänyt rajun köyhän elämän Kentuckyn maaseudulla ja taantuvalla teollisuusalueella Ohiossa. Alkoholisti isovanhemmat ja heroiiniriippuvainen äiti ovat luoneet vaativat puitteet nuoren miehen ja hänen sisarensa elämään. Ne vaikuttavat yhä hänen valintoihinsa.

Vancen kirja oli bestseller vuonna 2016, sitä on myyty 1,6 miljoonaa kappaletta, joten hän on varsin tunnettu muuna kuin poliitikkona. Vuonna 2016 hän ei kannattanut Donald Trumpia.

J.D.Vancen vaimo vuodesta 2014 Usha Chilukuri on intialaissyntyinen Yalen käynyt lakimies ja heillä on kolme lasta.

Tultuaan muutama vuosi sitten republikaanina senaatin jäseneksi hän on liittoutunut usein edistyksellisiin hankkeisiin demokraattien kanssa. Hän on tukenut Auto-ja kuljetustyöläisten liiton jäseniä näiden lakkohankkeissa ja perustanut rahastoja köyhien hyvinvoinnin edistämiseen.

                                                      ***

Heti koulunsa päätettyään hän liittyi armeijaan, merivoimiin ja joutui Irakin sotaan. Hän on haastatteluissa kertonut kuinka hänelle oli valehdeltu - kuinka maan ulkopolitiikan edustajat ovat täydellinen vitsi.

Hän on kertonut kuinka ulkopolitiikasta edelleen valehdellaan. Samat vanhat valheet, joilla eskaloidaan Ukrainan sotaa - että kyseessä on demokratian ja tyrannian vastakkainasettelu - samat näkökohdat, joilla perusteltiin Lähi-Idän sotia terrorismin vastaisen sodan viitekehyksessä.

"En usko, että olisi Yhdysvaltojen intresseissä jatkaa ja rahoittaa Ukrainan päättymätöntä sotaa" hän sanoi Quincy Institute for Responsible Statecraftin haastattelussa. Hän viittasi puolueen vanhaan ajatteluun, jota on edustanut senaattori Mitch Mc Connell, jonka Vance sanoi olleen väärässä " lähes jokaisessa ulkopolitiikkaan liittyvässä tehtävässä, joka on ollut tämän hallussa vuodesta 1984 lähtien", eli Vancen syntymästä lähtien.

                                                     ***

Kaikesta päätellen Vance on itsenäisesti ajatteleva ja kykenee rohkeasti olemaan työläisten ja köyhien puolella. 

Myös ulkopolitiikassa hän kannattaa rauhanneuvotteluja mikä on poikkeukselista. Vance on vaatinut neuvotteluja Venäjän kanssa sodan lopettamiseksi. Hän on johdonmukaisesti äänestänyt kaikkia Ukrainan asepaketteja vastaan.

                                                    ***

Abortin suhteen Vance on konservatiivinen. Hän kannattaa osavaltioiden päätösvaltaa asukkaiden asioissa liittovaltion sijaan. Uskonnoltaan hän on katolilainen.

                                                   ***

Palestiinan suhteen Vance noudattaa yleisamerikkalaista täysin Israelista riippuvaista politiikkaa. Kaikesta päätelleen niin kauan kuin Yhdysvaltojen sopimusvarainen demokratia,talouspakotteet ja aseteollisuus hallitsee kv suhteita, kv tuomioistuimia, YK ta ja eurooppalaisten oikeustajua, Yhdysvalloista ei ole odotettavissa kummankaan pääpuolueen taholta oikeutta palestiinalaisille. Yhdysvaltojen ja EU:n ulkopuolisten voimien on toimittava yleisten ihmisoikeuksien aikaansaamiseksi Palestiinaan, yhtenäisen Palestiinan valtion luomiseksi ja siirtokuntien lakkauttamiseski.

Ehkä USA:n presidentin vaalien jälkeen kokonaistilanteen selkiydyttyä, myös Yhdysvalloissa voi tapahtua yhteiskunnallista kehitystä kv ihmisoikeuksien noudattamisen suuntaan. J.D.Vance ei mitä ilmeisimmin tule olemaan jarruttamassa kehitystä.

                                                  ***

Suosittelen Hillbilly elegyn katsomista mikäli teillä on mahdollisuus Netflixin käyttöön.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: J.D.Vance, kirjallinen taituri, Hillbilly elegies kirja ja elokuva, Trumpin varapresidenttiehdokas,

Löytääkö Suomen uusi ylipäällikkö kotiinsa?

Torstai 4.7.2024 klo 11.12 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomi on ollut EU:n jäseneksi liittymisen jälkeen täydellinen USA:n aseteollisuuden vasalli. Kun USA toteutti presidentti Clintonin johdolla Jugoslavian tuhoamista ja sen omaisuuden konfiskointia, Suomen ulkoministeri Elisabeth Rehn toimi Hornet-hävittäjien mannekiinina.

Vielä 1980- luvulla Euroopan parlamentti tuki Vientionen vankileirillä fasistien vankina olleiden kommunistien julistusta rauhan Euroopasta. Altiero Spinelli, kommunisti ja julistuksen kirjoittamiseen osallistunut kansanedustaja sai parlamentissa valtavat aplodit ehdotuksensa läpimenon jälkeen.

Silloin Suomessa Urho Kekkosen presidenttikauden rauhan aika oli taittumassa kohti 1930-luvun natsi-Saksan liittolaisuuden aikaa muistuttavaa todellisuutta.

                                                      ***

1990-luvun Lipposen hallituksen varapääministeri  Sauli Niinistö asettui Saksan liittokansleri Helmut Kohlin suosituksesta EDU:n puheenjohtajaksi. Kirjassaan hän kertoo päätavoittensa olleen "kommunismin kitkeminen Euroopasta".

Saksan liittokansleri toimi Yhdysvaltojen natsi-diasporan apuna hajottaakseen kommunistien johtaman sosialistisen Jugoslavian liittovaltion. Hän auttoi Jugoslavian osavaltioita taisteluun liittovaltiota vastaan vastoin Nürnbergin sopimuksia rajojen muuttamattomuudesta rauhan ehtona.

European Round Table of Industrialists, USA:n aseteollisuuden palvelija, laati perustettavan Euroopan unionin perussäännöt. Helmut Kohl ehdotti Euroopan unionia Maastrichtissa perustavia tulevia jäsenmaita tunnustamaan Kroatian osavaltion itsenäisyyden, vaikka tiesi, että Jugoslavian liittovaltio ei voisi tätä laitonta päätöstä hyväksyä. Toimenpidettä seurasi taistelu Kroatian ja Jugoslavian liittovaltion armeijoiden välillä. Helmut Kohl oli sopinut että Itä-Saksan vanhoista asevarastoista toimitetaan aseita Kroatian asejoukoille, joille annetaan poliisien virkamerkit laillisuuden alleviivaamiseksi.

                                                       ***

Ensimmäinen "itsenäisen Kroatian" puolustusministeri oli Kanadan natsidiasporan jäsen. Siten kommunismin kitkeminen ja rauhan ja laillisuuden estäminen alkoi toteutua 1990-luvulla huimaa vauhtia. Vientionen julistuksen hyväksymisestä oli kulunut vain vajaat 10 vuotta. Fasismia ja natsismia ei siis haudattu, vaan ne päästettiin virkoamaan koko Euroopassa. Yhdysvallat tuki aseellisesti ja sotaharjoituksin liittovaltiota hajottavia voimia. Toisen maailmansodan aikana kroaattien ja saksalaisten keskitysleireissä viruneet serbit olivat USA:n ja Saksan, vähitellen EU:n sorron kohteina.

Kommunismin kitkemistä tehostettiin pommituksilla niin että NATO-lentäjät ilömoittivat, että Jugoslaviassa ei ole enää mitään pommitettavaa. Tehtaat, junaraiteet, sillat, voimalat- kaikki on tuhottu. Liittoutumaton ketään uhkaamaton 24. maailman hyvinvointitilastossa ollut maa tuhottiin kehitysmaaluokkaan.

Miksi? Yhdysvallat halusi sotilastukohdan alueelle. Heti pommitusten jälkeen USA alkoi rakentaa laittomasti, YK:n päätöksen 1244 vastaisesti jättimäistä sotilastukohtaa Jugoslavian maakuntaan Kosovoon.

Senaattori Biden ilmoitti serbien olevan kretiineitä, vajaamielisiä.

                                                        ***

NATO-miehityksellä turvattiin Jugoslavian valtion omaisuuden konfiskointi Kosovon alueella -"yksityistämällä".

14 vuotta Jugoslavian pommitusten jälkeen vuoroon tuli Ukraina. Yhdysvallat oli tukenut Ukrainan natseja 1950-luvulta lähtien. Syyskuussa vuonna 2013 ex presidentti Clinton (Jugoslavian tuhoaja) puolisoineen osallistui Ukrainan oligarkkien ja EU-kerman jäsenten kanssa ennakkoneuvotteluun siitä, miten Ukrainan valtion omaisuus yksityistetään - tietenkin yhdysvaltalaisyrityksille.

Puoli vuotta myöhemmin presidentti Obama, varapresidentti Biden yhdessä virkamiesten kanssa rahoitti ja johti natsien avulla väkivaltaista Maidanin vallankaappausta. USA nimesi uuden hallituksen ja pakotti vaaleilla valitun presidentin maanpakoon.

Uusi hallitus aloitti Janukovichia, vaaleilla valittua presidenttiä kannattaneiden Itä-Ukrainan asukkaiden vastaisen sodan, kutsuen sitä "terrorismin" vastaiseksi sodaksi. USA koulutti ja rahoitti Ukrainan natsi-armeijan sotaa 9 vuoden ajan kunnes asukkaat pyysivät Venäjää apuun.

9 vuoden aikana koko Ukrainan kulttuurinen identiteetti vaihdettiin. Toisen maailmansodan aikaiset natsi-johtajat palautettiin kunniapaikalle. Heidän syntymäpäiviään vietetään soihtukulkuein. Venäjän kielen käyttö tehtiin laittomaksi. Toisen maailmansodan aikaiset sotilaalliset patsaat ja haudat tuhottiin. Kadun nimet muutettiin venäläisten kirjailijoiden tai säveltäjien sijaan natsi-johtajien mukaan. Koulukirjat kirjoitettiin uudestaan. Neuvostoliiton uhri toisen maailmansodan aikana painettiin pimentoon.

                                                           ***

Sama natsismin kunnian palautus on tapahtunut lähes koko USA:lle alisteisessa Länsi-Euroopassa. Neuvostoliitto vapautti Auswitchin keskitysleirin. Venäjää ei kutsuta leirin vapauttamisen vuosijuhlaan eikä muihin toisen maailmansodan merkkijuhliin. 

Samaan aikaan kun lähes kaikki EU:n jäsenmaat lähettävät USA:n rinnalla aseita ylläpitämään Ukrainan sotaa aluksi Itä-Ukrainan Donbassia vastaan, mutta nyt myös Donbassia auttamaan tulleita venäläisiä vastaan.

Maidanin vallankaappauksesta lähtien Yhdysvallat on sekaantunut myös Ukrainan sisäpolitiikkaan. Ukraina oli Clintonin säätiön merkittävin rahoittaja 2015. Varapresidentti Biden puhui Ukrainan eduskunnassa Radassa, vaatien yleisen syyttäjän vaihtamista. (Presidenttiehdokkaiden Trumpin ja Bidenin vaaliväittelyssä viikko sitten, Trump nosti tuon faktan esiin osoituksena USA:n kietoutumisesta paitsi Ukrainan sotapolitiikkaan, myös sisäpolitiikkaan).

                                                         ***

Tämä varapresidentti Bidenin sekaantuminen Ukrainan eduskunnan toimintaan muistuttaa Suomen tapahtumia. Ennen viime eduskuntavaaleja presidentti Niinistö, jonka ei tulisi sekaantua eduskunnan työhön, otti kaikki eduskuntaryhmät erikseen puhutteluun. Miksi?

Ukrainan ja Suomen väliset yhtäläisyydet ovat ilmeisiä.

Ukrainassa koko historiallinen todellisuus on vaihdettu. Samoin Suomessa. Presidentti Niinistön pitkä linja on toteutunut viimeistä piirtoa myöten. Kokoomusvaltuutettujen johdolla Leninin roolia Suomen itsenäistymisessä alettiin vähätellä. Leninin patsaita alettiin siirtää piiloon. Historian kirjoja ei tarvinnut kirjoittaa uudelleen sillä Niinistön aikana maahan kutsuttu NATO:n hybridikeskus ja sen kanssa tiivistä yhteistyötä tekevä valtamedia ovat huolehtineet todellisuuden muuttamisesta sekunti sekuntilta. 

Yksikään keskusteluohjelma ei käsittele BRICSiä, SCOta tai maailmassa tapahtuvia myönteisiä yhteistyöhön perustuvia kehityskulkuja. Suomen yleisradio on pudonnut kauas varteenotettavien uutisvälineiden joukosta.

                                                         ***

Kaikkein järkyttävin muutos koskee kuitenkin suomalaisten poliitikkojen puheenpartta.

He eivät tiedosta, että Venäjä on vanha sivistysmaa, jonka toiminta perustuu pyrkimykseen löytää yhteisymmärrys. Joulukuussa 2021 Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ehdotti kaikille EU-maille ja Yhdysvalloille sopimusta yhteisen turvallisuuden luomiseksi kaikille.

Jopa peruskoulun alaluokkalainen käsittää, että jokaisen oppilaan turvallisuuden koululuokassa on oltava yhtä tärkeä. Siinä ei voi olla poikkeuksia - että yksi oppilas saisi kulkea koulussa veitsi taskussa.

Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto palasi neuvottelusta Venäjältä. Hän kommentoi, että Suomi ei hyväksy ehdotusta vaan että "Suomi kuuluu "sopimusvaraiseen" demokraattisten maiden yhteisöön". Se tarkoittaa, että Suomi kuuluu Yhdysvaltojen valtapiiriin, joka ei kunnioita kansainvälisiä lakeja, vaan ainoastaan Yhdysvaltojen etuja.

                                                        ***

Katsoin Yhdysvaltojen presidenttiehdokkaiden Trumpin ja Bidenin vaaliväittelyn. Psykiatrina väitän, että Biden ei ole työkykyinen vaan pahasti dementoitunut. 

Suomen presidentti Niinistö on käynyt suomalaisten turvallisuudelle tärkeitä neuvotteluja tällaisen tästä todellisuudesta poissaolevan henkilön kanssa. Biden kutsui presidentti Putinia "terroristiksi", mikä osoittaa puhujan suhteellisuudentajun puutetta. Biden on ollut mukana paitsi tuhoamassa Jugoslaviaa, myös tuhoamassa hyvinvaintivaltio Libyan, Irakin ja aiheuttamassa suunnatonta kärsimystä Afganistanissa. Tällä hetkellä Biden on vastuussa Ukrainan kärsimyksistä suorittamansa vallankaappauksen ja natsien valtaanpääsyn jälkeen. Biden on vastuussa Israelin suorittamasta palestiinalaisten kansanmurhasta. Ilman Yhdysvaltojen rahoitusta ja päivittäisiä useita asekuljetuksia Israel ei pystyisi tähän tuholaistoimintaan.

                                                        ***

Suomen poliitikot käyttävät samaa puheenpartta presidentti Putinista kuin dementoitunut Yhdysvaltojen presidentti tai Yhdysvaltojen aseteollisuutta palvelevat EU-maiden johtajat.

Ranskan oikeistopuoluetta, joka ei tue natsi-Ukrainaa kutsutaan natsipuolueeksi ja Saksan sosialidemokraatteja, jotka kieltävät Palestiina-mielenosoitukset kutsutaan demokraateiksi.

Koko USA:n aseteollisuudesta riippuvainen EU on menettänyt todellisuudentajunsa ja valinnut  keskeiset johtajnsa jatkamaan ja ylläpitämään tiedonvälityksen sensuuria. Suosittelen edelleen seuraamaan ainoata luotettavaa yhdysvaltalais-mediaa, jonka nimi on Judging Freedom Youtubessa. Tuon ohjelman monipuoliset rehelliset asiantuntijat antavat väläyksen siitä, mitä todellisuus voisi olla, jos kaikki puhuisivat totta. Heidän mielestään presidentti Putin on ainoa aikuinen huoneessa. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: dementti Biden, Suomi USA:n hegemonian tukijana, USA ja Suomi tukevat natsi-Ukrainaa ja osallistuvat Israelin ja USAn suorittamaan kansanmurhaan