Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Olin lentää selälleni

Lauantai 30.9.2023 klo 14.07 - Pirkko Turpeinen-Saari


Selatessani eilen Ylen Areenaa, pysähdyin tahtomattani hetkeksi katsomaan aiempaa A-studiota, jossa käsiteltiin kansanedustajien ja MEPien keskusteluin EU:n laajentumista.

Keskustelun aikana kauhun ja epäuskon tunne valtasi mieleni. Onko Suomen kansanedustajien ja Europarlamentaarikkojen tietoisuuden taso tällainen?

Jo 1990-luvulta lähtien on ollut selvää, että EU palvelee Yhdysvaltojen aseteollisuutta (ks useat aikaisemmat blogini ja teokseni) EU:n laajenemisen tarkoituksena on laajentaa NATOa tiiviisti Venäjän ympärille.

Keskustelijat painottivat "geopolitiikkaa" - joka onkin Yhdysvaltojen hankkeiden peruspilari.

                                                        ***

Keskustelijat olivat liikuttavan yksimielisiä Ukrainan EU-jäsenyyden välttämättömyydestä, kiireellisellä aikataululla, joskin vauhdista esitettiin epäileviäkin mielipiteitä. Länsi-Balkanin maat, Moldova ja Georgia olisivat "geopoliittisesti" tärkeitä.

Ukrainan kohdalla keskustelijat eivät esittäneet mitään kriittisiä kannanottoja. Heidän arvostelemansa Unkarin pääministeri Victor Orban on esittänyt kysymyksen: "Kuinka EU:hun voisi liittyä maa, jonka valtionrajat eivät ole selvillä eikä myöskään ole selvillä paljonko siellä on asukkaita?"

Yhdysvallat maksaa Ukrainan valtion virkamieskunnan palkat lainattuaan ensin sitä varten rahaa Kiinalta. Yhdysvallat rahoittaa Ukrainan armeijan, kouluttaa ja aseistaa sen yhteistyössä muiden NATO-maiden kanssa.

Länsi-Balkanin maista Serbian jääminen Venäjän vaikutuspiiriin ellei se liity EU:hun näytti olevan Suomenkin parlamentaarikoiden huolenaihe. Suomihan toimi ratkaisevana tekijänä Jugoslavian pommitusten aloittamiseksi. Kolmen kuukauden pommitusten jälkeen Yhdysvallat miehitti NATO:n avulla Serbian maakunnan Kosovon, ja jälleen Suomen presidentti Ahtisaaren avulla itsenäisti tuon alueen, jolle Yhdysvallat oli heti pommitusten jälkeen rakentanut laittomaasti massiivisen sotilastukikohtansa.

YK:n päätöksellä 1244 Kosovo kuuluu Serbiaan. Ainoastaan USA:n ja NATO:n miehityksen avulla Kosovo on irti Serbiasta.

Sama pätee Ukrainaan. Ainoastaan Yhdysvaltojen organisoiman väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen ja natsien nostamisella valtaan Yhdysvallat on pystynyt laajentamaan "omistustaan" Ukrainasta. Nato- miehitys ja Ukrainan armeijan Nato-koulutus ovat halkaisseet maan Itä-ja Länsi-Ukrainaan, joiden välillä on jatkunut sisällissota vuodesta 2014 lähtien.

Kosovon alkuperäisväestö, demokratiaa ja YK:n päätöksiä noudattavat serbit, ovat albaaniväkivallan ja Nato:n piittaamattomuuden seurauksena muuttaneet pois isiensä mailta. Kosovolla ei ollut nyky-Venäjän kaltaista tukea, kuten Itä-Ukrainan Donbassilla, jotta se olisi voinut taistella.

                                                         ***

Näiden kahden esimerkin, Kosovon ja Donbassin avulla nähdään kuinka USA:n väkivaltakoneisto toimii.

Jugoslavia oli 1990-luvulle saakka maailman 24. tilalla kansantuotteella mitattuna. Siellä vallitsi demokratia, työläiset osallistuivat yritysten hallintoon ja saivat osuutensa voitoista. Nato- pommitusten jälkeen jokainen Jugoslavian jäännösvaltio vajosi kehitysmaaluokkaan.

On selvää, että Yhdysvaltojen provosoiman sisällissodan jälkeen Ukraina on failed state, hajonnut, toimintakyvytön valtio, jonka väestöstä ne, jotka ovat muuttaneet Venäjälle, tai asuvat nyt osaksi Venäjää itsensä äänestäneissä valtioissa saavat turvatun tulevaisuuden.

Muut Ukrainan asukkaat asuvat pysyvästi muualla. Harva harkinnee paluuta rakkaille kotiseuduilleen.

Suomen kansanedustajien käsitys maailman asioista on kauhistuttavan kehno. Mutta ylimielisellä ilmeellä tuo käsitys kannetaan.

Avainsanat: A-studio, Ukrainan EU-jäsenyys, geopolitiikka, Victor Orban, Suomen kansanedustajien ja MEPien todellisuudentaju, Ahtisaari


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini